Jump to content


Photo

Forum Upgrade


  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#1 Lufty

Lufty

    Forum Co-Host

  • Admins
  • PipPipPipPipPipPip
  • 654 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berkshire, UK

Posted 16 August 2010 - 10:42 PM

Dear All

I have finished testing the forum upgrade and revised backup procedures and will overnight upgrade the forum which will result in the forum being offline for a couple of hours.

I need to warn you that the forum upgrade gives a very new look and feel with many new features so it will take some time for us all to get used to it.

Also we need a new forum logo (or at least a different background to the existing one) if someone who is relatively arty would like to volunteer ?

Kind regards


Lufty

#2 Lufty

Lufty

    Forum Co-Host

  • Admins
  • PipPipPipPipPipPip
  • 654 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berkshire, UK

Posted 17 August 2010 - 01:05 AM

Dear All

The forum upgrade is now complete and everything appears to be working fine.

Please add to this topic with any comments or questions you have.

Kind regards


Lufty

#3 call me jaded

call me jaded

    Offline dealing with real life

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2453 posts
  • Gender:Female
  • Location:West London

Posted 17 August 2010 - 06:42 AM

Thanks Lufty!

Just to say that to see all the latest posts it's now callewd View New Content and is located top right just below the search facility.

#4 call me jaded

call me jaded

    Offline dealing with real life

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2453 posts
  • Gender:Female
  • Location:West London

Posted 17 August 2010 - 07:36 AM

Anybody else getting a blank page after posting?

#5 Suze

Suze

    Mt McKinley

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4321 posts
  • Gender:Female

Posted 17 August 2010 - 07:41 AM

yikes it all looks so weird...............hope I get used to it feels strange

#6 Suze

Suze

    Mt McKinley

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4321 posts
  • Gender:Female

Posted 17 August 2010 - 07:42 AM

yep I get a blank page too ........

#7 Suze

Suze

    Mt McKinley

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4321 posts
  • Gender:Female

Posted 17 August 2010 - 07:45 AM

yay...........everyones avatars made it over ....feels like home again.

#8 Lufty

Lufty

    Forum Co-Host

  • Admins
  • PipPipPipPipPipPip
  • 654 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berkshire, UK

Posted 17 August 2010 - 07:58 AM

Morning everyone

I am not getting a blank page when I post a new topic or a reply.

Can you describe the blank page in a little more detail please for instance do you see the header of the page etc. etc.

Many thanks


Lufty

#9 Karen A

Karen A

    K2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6084 posts
  • Gender:Female
  • Location:East London

Posted 17 August 2010 - 08:43 AM

I am having a go at finding my way around.
Ben [12 AS] who is not a Forum member yet but still has is opinions commented ''Not really a very good idea attempting a Forum overhall on a Forum for people most of whom don't like change is it ?''...... :D ;)
I do like the new bright red cancel next to preview post though I am sure I can make plenty of use of that feature when I have an off day. :lol:

#10 Karen A

Karen A

    K2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6084 posts
  • Gender:Female
  • Location:East London

Posted 17 August 2010 - 08:46 AM

Morning everyone

I am not getting a blank page when I post a new topic or a reply.

Can you describe the blank page in a little more detail please for instance do you see the header of the page etc. etc.

Many thanks


Lufty


I got a completely blank page.When I clicked again the page had expired. :)
Karen.

#11 call me jaded

call me jaded

    Offline dealing with real life

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2453 posts
  • Gender:Female
  • Location:West London

Posted 17 August 2010 - 09:23 AM

Will try and do a screen capture.

#12 call me jaded

call me jaded

    Offline dealing with real life

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2453 posts
  • Gender:Female
  • Location:West London

Posted 17 August 2010 - 09:39 AM

Also having difficulty with the PM function - where is it?

#13 call me jaded

call me jaded

    Offline dealing with real life

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2453 posts
  • Gender:Female
  • Location:West London

Posted 17 August 2010 - 10:09 AM

although I can now find the PMs I can't seem to send one - same blank page.

Can you PM me your email Lufty and I'll send the capture.

#14 zenemu

zenemu

    Snowdon

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 191 posts
  • Gender:Male
  • Location:Manchester

Posted 17 August 2010 - 11:37 AM

I think it looks good :)

#15 zenemu

zenemu

    Snowdon

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 191 posts
  • Gender:Male
  • Location:Manchester

Posted 17 August 2010 - 11:52 AM

It does appear to hang after you post though :/

#16 Lufty

Lufty

    Forum Co-Host

  • Admins
  • PipPipPipPipPipPip
  • 654 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berkshire, UK

Posted 17 August 2010 - 12:08 PM

Dear All

Whilst we work through the teething problems with the new software it is really important to receive any feedback whether negative or positive.

At the moment the only technical problem that has been reported is from a couple of members who are receiving a blank page after making a post or PM post. Can you please report back on whether you experience this issue or not so I can get a feel for how widespread the problem is and whether it is happening randomly, for specific browsers or specific members.

I think we will like the new look and feel once we get over the shock and find our way around however there was really no choice as we needed the latest version to keep us protected from security and hacking attempts.

Kind regards


Lufty

#17 call me jaded

call me jaded

    Offline dealing with real life

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2453 posts
  • Gender:Female
  • Location:West London

Posted 17 August 2010 - 12:29 PM

If you use the Delete Cookies option at the very bottom of the page it resolves the posting error. You will have to sign in again.

I like it, just need to get used to it.

#18 Karen A

Karen A

    K2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6084 posts
  • Gender:Female
  • Location:East London

Posted 17 August 2010 - 12:39 PM

If you use the Delete Cookies option at the very bottom of the page it resolves the posting error. You will have to sign in again.

I like it, just need to get used to it.


Thanks I will try that.
Out of interest does anyone know what the ''reputation'' bit on the member page is for.....just wondering whether mine will be good or bad. :devil: :lol:

Edited by Karen A, 17 August 2010 - 12:41 PM.


#19 Lufty

Lufty

    Forum Co-Host

  • Admins
  • PipPipPipPipPipPip
  • 654 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berkshire, UK

Posted 17 August 2010 - 01:47 PM

Dear All

Whilst we work through the teething problems with the new software it is really important to receive any feedback whether negative or positive.

At the moment the only technical problem that has been reported is from a couple of members who are receiving a blank page after making a post or PM post. Can you please report back on whether you experience this issue or not so I can get a feel for how widespread the problem is and whether it is happening randomly, for specific browsers or specific members.

I think we will like the new look and feel once we get over the shock and find our way around however there was really no choice as we needed the latest version to keep us protected from security and hacking attempts.

Kind regards


Lufty

#20 baddad

baddad

    Everest

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10462 posts
  • Gender:Male

Posted 17 August 2010 - 02:31 PM

I'm trying a post to see if it looks blank

#21 baddad

baddad

    Everest

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10462 posts
  • Gender:Male

Posted 17 August 2010 - 02:32 PM

yes it did - and took ages to post too (first done in 'full editor', this in fast reply)

#22 baddad

baddad

    Everest

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10462 posts
  • Gender:Male

Posted 17 August 2010 - 02:34 PM

yes, took ages to post and blank screen again :(

#23 call me jaded

call me jaded

    Offline dealing with real life

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2453 posts
  • Gender:Female
  • Location:West London

Posted 17 August 2010 - 02:47 PM

Delete My Cookies at the bottom seems to work.

#24 baddad

baddad

    Everest

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10462 posts
  • Gender:Male

Posted 17 August 2010 - 02:47 PM

just posted elsewhere and it seems fixed now...
YEP!

and now using 'edit' to see if that's up to speed...

YEP!

Well done, lufty :thumbs:

Edited by baddad, 17 August 2010 - 02:48 PM.


#25 tjw

tjw

    Ben Nevis

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 475 posts
  • Gender:Female
  • Location:yorkshire
  • Interests:mum to g age 5

Posted 17 August 2010 - 03:59 PM

love it have had a good look around and put on new aviator, but overall i think its great
theresa x

#26 westie

westie

    Ben Nevis

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 484 posts
  • Gender:Female
  • Location:South Yorkshire
  • Interests:My family, volunteering at NAS branch, helping others, researching ASD, PDA and other neurological conditions.

Posted 17 August 2010 - 05:05 PM

the new forum looks good, havent come across any specific issues yet, although I wanted to post a link to a specific topic in facebook but instead it posted a general link to the sites front page. Other than that it seems to be working okay.

#27 call me jaded

call me jaded

    Offline dealing with real life

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2453 posts
  • Gender:Female
  • Location:West London

Posted 17 August 2010 - 07:18 PM

Thanks I will try that.
Out of interest does anyone know what the ''reputation'' bit on the member page is for.....just wondering whether mine will be good or bad. :devil: :lol:


There's a green plus button and a red minus button on the bottom right of each post, but it's not activated.

#28 Lufty

Lufty

    Forum Co-Host

  • Admins
  • PipPipPipPipPipPip
  • 654 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berkshire, UK

Posted 17 August 2010 - 07:38 PM

Hi Call me Jaded

Oh yes it is - Well now it is :thumbs:

Regards


Lufty

#29 baranigirl

baranigirl

    Ben Nevis

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 389 posts
  • Gender:Female
  • Location:Kent

Posted 17 August 2010 - 09:07 PM

cool, love it although I did think I was on a different forum that I use for a moment!

#30 Karen A

Karen A

    K2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6084 posts
  • Gender:Female
  • Location:East London

Posted 18 August 2010 - 07:17 AM

The upgrade is growing on me. :notworthy: :D
Thanks for finding my avatar too.
Ben had offered to make me another but I do like the current one.
No longer get blank page when I post either.
Edit to add much faster this morning.However that might be because my lads are not up yet so I am not sharing the broadband. :D

Edited by Karen A, 18 August 2010 - 07:19 AM.


#31 Suze

Suze

    Mt McKinley

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4321 posts
  • Gender:Female

Posted 18 August 2010 - 07:41 AM

just testing to see if I still get a blank page

#32 Suze

Suze

    Mt McKinley

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4321 posts
  • Gender:Female

Posted 18 August 2010 - 07:41 AM

I,m working and speedy too ........(how I like it)

#33 Karen A

Karen A

    K2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6084 posts
  • Gender:Female
  • Location:East London

Posted 18 August 2010 - 08:28 AM

Hi Lufty.
I have mentioned this to Suze already whilst having a play with pm.
Are you and mods aware that pms now appear to have a ''report to mod '' facility ?. :)
Karen.

#34 Karen A

Karen A

    K2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6084 posts
  • Gender:Female
  • Location:East London

Posted 18 August 2010 - 05:27 PM

Dear All

The forum upgrade is now complete and everything appears to be working fine.

Please add to this topic with any comments or questions you have.

Kind regards


Lufty


Just a question which I ask with extremely mixed emotions. :unsure: :unsure: :unsure:
I attempted a search this afternoon but could only access posts going back to about June.
Is this a cut off point before which it is no longer possible to access posts ?
It is just that previous posts include the ups and downs of my life in the last three years....
I have been working hard to move on with my life and it will be a relief to have some of the less good times wiped off the record.
However it has come as a surprise.
We have a bottle of wine so please let me know if my assumption is correct.
Thanks Karen. :)
Edited having worked it out myself after some time........ :blink: :P
I think perhaps the search facility does not go back as far as the previous one but the threads are still there.Karen.

Edited by Karen A, 18 August 2010 - 06:47 PM.


#35 Lufty

Lufty

    Forum Co-Host

  • Admins
  • PipPipPipPipPipPip
  • 654 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berkshire, UK

Posted 18 August 2010 - 07:39 PM

Hi Karen A

If you try again now you should see that the search now works across the whole forum and not just recent posts.

Regards


Lufty

#36 call me jaded

call me jaded

    Offline dealing with real life

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2453 posts
  • Gender:Female
  • Location:West London

Posted 18 August 2010 - 09:33 PM

Hi Lufty.
I have mentioned this to Suze already whilst having a play with pm.
Are you and mods aware that pms now appear to have a ''report to mod '' facility ?. :)
Karen.


Useful for when we all get spammed I suppose :)

#37 Karen A

Karen A

    K2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6084 posts
  • Gender:Female
  • Location:East London

Posted 18 August 2010 - 09:38 PM

Hi Karen A

If you try again now you should see that the search now works across the whole forum and not just recent posts.

Regards


Lufty


Thankyou. :notworthy: :notworthy: :thumbs: :thumbs:
I will try to find the thread I was searching for in the morning.
Karen.

#38 Karen A

Karen A

    K2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6084 posts
  • Gender:Female
  • Location:East London

Posted 18 August 2010 - 10:04 PM

Thankyou. :notworthy: :notworthy: :thumbs: :thumbs:
I will try to find the thread I was searching for in the morning.
Karen.

It worked . :thumbs:

#39 baddad

baddad

    Everest

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10462 posts
  • Gender:Male

Posted 19 August 2010 - 04:15 PM

Dunno whether I'm the only one who hasn't got it or if i'm the only one who ever used it or if it's just moved to somewhere else and i haven't spotted it yet, but there doesn't appear to be a 'go to top' or 'go to first post' button anymore (?). I'm sure i'll get used to 'navigating' in other ways, but i am missing it at the mo!

L&P

BD :D

Ha! forget it - I've just found it... It's under the 'English USA' button at the bottom of the page! Doh!

Edited by baddad, 19 August 2010 - 04:16 PM.


#40 Mumble

Mumble

    K2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6814 posts
  • Gender:Female
  • Location:South of the Icy North

Posted 09 September 2010 - 05:32 PM

Not sure if this is a forum issue or an external Skype issue...

My date/time at the bottom of the front page and the date/time of some posts (but not all :unsure:) comes up as a Skype phone number rather than as the date / time as they should.

Does anyone else have this problem or know how to get rid of it?


Also, I think in the old forum, where is said next to a topic in the i.e. General Forum list 'Last post by (i.e.) Mumble', you used to be able to click on 'Mumble' and it went to that last post, but now it goes to the individual's profile instead - doesn't really matter, will just take some getting used to and there's probably some people now who are wondering why it looks like I've been stalking them!! :lol: :lol:

Also, there used to be a 'go to top' button on each post rather than right at the bottom of the screen - this was really useful for long topics - any chance of getting it back? :unsure:




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users